Верховинщина має стати центром єднання всіх країн Карпатського регіону, - Княжицький (фото)
понеділок, 25 червня 2018, 09:25

Фото Роман Клим

Наша мета – відродити Карпати і нагадати усім, що Україна є центром Європи.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький під час відкриття Першого Міжнародного форуму Центральної і Східної Європи «Via Carpatia» в с. Верхній Ясенів на Івано-Франківщині.

Як співголова оргкомітету Форуму, Микола Княжицький  зазначив, що головна мета  проведення заходу – долучити українські Карпати до європейського єдиного карпатського простору, покращити життя мешканців Гуцульщини, які зберігають автентичні традиції та відродити літню столицю України, Криворівню, якою вона була на початку минулого століття.

«Вперше в Карпатах, в Гуцульській столиці, ми проводимо захід такого рівня, який одразу  об’єднує  декілька фестивалів: музики і мистецтва, кінофорум, велику науково-економічну конференцію та багато інших заходів, які триватимуть протягом цілого тижня з 24 по 30 червня», - сказав народний депутат.

 

фото Роман Клим

Він також повідомив, що в рамках Форуму буде проведено велику науково-економічну конференцію за участі міністрів, парламентарів, очільників регіону та іноземних  урядовців з Польщі, Румунії, Литви, тощо.

«Ми очікуємо на дуже високе представництво. Говоритимемо про особливості гірських територій, про перспективу розвитку Карпат, про інвестиційні проекти та співпрацю з нашими європейськими партнерами. Високогірні райони з дисперсним поселенням, відсутністю великих промислових об’єктів, інфраструктури і доріг  мають свої особливості які ми маємо враховувати в умовах реформи децентралізації. Нам дуже важливо відродити цей край, де люди зберігають автентичні гуцульські традиції»,- сказав Микола Княжицький.

Перший Міжнародний Форум Східної та Центральної Європи «Via Carpatia» проходить в с Криворівня та Верхній Ясенів на Івано-Франківщині з 24 по 30 червня. В рамках Форуму пройде кінофорум, де покажуть сучасні українські та іноземні стрічки, фестиваль музики і мистецтва за участі народних колективів та відомих українських зірок. Серцем Форуму стане науково-економічна конференція, яка триватиме два дні: 26 та 27 червня.

«Ми поставили собі за мету не тільки відродити це місце, а ще раз нагадати, що Україна є центром Європи й однією з країн, які підписали Карпатську конвенцію. Це той документ, перевагами якого наша держава має користуватися, який дійсно робить нас ближчими до Європейського Союзу, адже Україна є однією з підписантів  разом з Чехією, Румунією, Польщею, Угорщиною та Словаччиною», - сказав Микола Княжицький.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua