Верховна Рада дала старт своїй реформі
четвер, 5 квітня 2018, 11:59

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроекти № 7550 та № 6256, які передбачають реформу парламенту, починаючи із наступного, 9-го скликання.

Так, законопроект № 7550 передбачатиме справедливий розподіл комітетів поміж усіма фракціями, які входять до Верховної Ради.

«Це відбувається у послідовності та черговості, коли від більшої до меншої фракції визначають і вибирають голів комітетів, незалежно від величини фракції, але у повній послідовності», - пояснив суть законопроекту Голова ВР, представник «Народного фронту» Андрій Парубій.

Натомість законопроект № 6256 щодо оптимізації роботи комітетів парламенту і співвідношення сфери їх діяльності із предметами відання міністерств передбачає скорочення комітетів, починаючи із 9-го скликання, до 20 та збільшення контрольної функції кожного комітету.

Коментуючи законопроект № 6256, народний депутат фракції «Народний фронт», Перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи ВР Павло Пинзеник закликав депутатів активніше включатися до роботи до другого читання.

«Комітет прийняв рішення розглянути законопроект в редакції, запропонованій до першого читання. Ми його опрацьовували, у нас навіть були пропозиції, які б дозволяли прийняти законопроект за основу та і цілому, але враховуючи пропозиції, висловлені автором, Головою парламенту Андрієм Парубієм, рекомендуємо прийняти за основу і спільно включитися до роботи щодо його опрацювання до другого читання», - заявив Павло Пинзеник.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua