Верховна Рада має намір визнати національні види спорту на законодавчому рівні
середа, 12 квітня 2017, 13:34

Верховна Рада підтримала внесення змін до закону «Про фізичну культуру і спорт» (№ 5324) щодо визнання національних видів спорту. За прийняття законопроекту за основу проголосували 229 народних депутатів.

«Парламент зробив важливий крок для зміцнення національно-патріотичного виховання, відновлення та збереження славних українських традицій. Дякую усім фракціям і депутатам, голові профільного комітету та Голові Верховної Ради України Андрію Парубію за це державницьке рішення. Далі будемо працювати над підготовкою законопроекту до другого читання та його ухвалення в цілому», - зазначив міністр молоді та спорту, представник партії «Народний фронт» Ігор Жданов.

Відтепер в Україні на законодавчому рівні будуть визнані національні види спорту, які за роки незалежності почали відроджуватися і розвиватися, які зросли з українських традицій та являють собою великий пласт національної фізичної культури і спорту.

Серед них є й відновлені види, засновані на вікових народних традиціях, такі як бойовий гопак, спас, рукопашний бій, рукопаш гопак, хортинг тощо.

Законопроектом також передбачається, що у разі відсутності відповідної міжнародної спортивної федерації в Україні може бути створена національна спортивна федерація, що сприяє розвитку національних видів спорту.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua