Верховна Рада має нарешті вирішити першочергові кадрові питання, - Андрій Парубій (відео)
понеділок, 12 березня 2018, 20:10

Першочергові кадрові питання, такі як звільнення та призначення голови Національного банку України, призначення членів Рахункової палати та Уповноваженого з прав людини, – мають бути ухвалені вже на цьому пленарному тижні.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник “Народного фронту” Андрій Парубій за результатами засідання фракції.

Він зазначив, що ці кадрові питання можуть бути розглянуті вже цього четверга, 15 березня.

“Я виступаю за те, щоб кадрові питання, які є першочерговими, ми могли звести в один пакет. Моя пропозиція полягає в тому, щоб ми четвер могли оголосити днем кадрових питань, і щоб ми в один день могли розглянути і питання голови Національного банку, і питання Рахункової палати, і питання Уповноваженого з прав людини”, - заявив він.

При цьому Голова парламенту підкреслив, що кожне з цих питань “має проходити чітко по процедурі та Регламенту”, тобто - на розгляд кожного з них може піти до двох годин.

“Я нагадаю, що Національний банк – це відставка і призначення. І, власне, це не так просто технічно навіть звести все в один день, але якщо парламент буде максимально мобілізований, якщо буде цілковита згода, ми можемо зробити четвер днем кадрових призначень. На це налаштована фракція “Народного фронту”, - наголосив Андрій Парубій.

Він також додав, що кадрові питання не потребують включення до порядку денного, і ті питання, які планують розглядати у четвер, вже пройшли відповідні комітетські слухання та процедури, а кандидати на посади – необхідні спеціальні перевірки.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua