Верховна Рада має перейти від розмов про європейську інтеграцію до реальної роботи, - Остап Семерак
середа, 2 березня 2016, 09:03

Співголова Парламентського комітету асоціації Україна - ЄС, представник фракції «Народний фронт» Остап Семерак  закликав українських колег, нарешті, перейти від розмов про європейську інтеграцію до реальної роботи, зокрема, ухвалити законопроект №2046а щодо удосконалення механізму наближення законодавства України до права ЄС.

Про це він заявив у вівторок, 1 березня, під час дискусії високого рівня, що була ініційована Парламентським комітетом асоціації в рамках «Українського тижня» в Європейському Парламенті.

Семерак зазначив, що в законопроекті №2046а (про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України») прописані всі необхідні процедури та механізми наближення законодавства України до права ЄС. Однак, за його словами, не дивлячись на це законопроект №2046а  вже протягом 10 місяців «лежить на полицях Верховної Ради і навіть не виноситься для обговорення і голосування у сесійний зал».

«Для мене це означає одне: на жаль, європейська інтеграція поки що не є пріоритетом роботи українського Парламенту. І сьогоднішня наша зустріч тут повинна підштовхнути нас всіх разом з нашими лідерами до того, щоб ми від розмови про європейську інтеграцію перейшли до реальної роботи. Тому що, насправді, це потрібно нам, а не нашим партнерам з ЄС», - заявив народний депутат.

Остап Семерак при цьому нагадав, що гармонізація національного законодавства випливає зі зобов’язань України, які вона підписала і взяла на себе після ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. Тим більше, що на сьогоднішній день, згідно зі соціологічними опитуваннями, близько 70% українських громадян хочуть, щоб Україна стала членом  Європейського Союзу.

У той же час представник фракції «Народний фронт» звернув увагу на те, що, попри неготовність Верховної Ради до гармонізації українського законодавства до права ЄС, дуже часто «деякі парламентарі використовують євроінтеграційні гасла в якості прикриття для виконання інших речей».

Разом з тим Остап Семерак повідомив, що в Комітеті ВР з питань євроінтеграції вже працює експертна група, завдання якої аналізувати відповідність наших законопроектів до законодавства ЄС.

«Додана вартість роботи цієї експертної групи виявилась в тому, що коли за їхнім висновком законопроект не відповідає праву ЄС, то тоді точно в ньому заховане створення якоїсь монополії або корупційної схеми», - наголосив він.

Народний депутат також зауважив, що необхідно розуміти, що європейська інтеграція не є копіюванням законів чи директив ЄС.

«Це, насправді, є зміна суті і духу нашого законодавства і, відповідно, нашого життя. Тому, друзі, у нас є багато, що робити, ми багато що підготували, тепер треба це імплементувати і - до перемоги!», - підсумував  Остап Семерак.     

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua