Верховна Рада має підтримати законопроект щодо посилення інформбезпеки на сході України, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 10 липня 2017, 13:59

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар закликала підтримати законопроект №6565, який спрямований на посилення інформаційної безпеки країни та підтримку українських телерадіомовників на сході України.

Про це вона заявила під час засідання Погоджувальної ради.

Я дуже прошу в цей останній сесійний тиждень підтримати законопроект, який стосується інформаційної безпеки країни. Справа в тому, що військова частина війни - це надзвичайно важливі речі, але нам дуже важливо ще виграти свідомість людей. Людей, які живуть на землях, що прилеглі до окупованих територій. І найстрашніше, що ці люди живуть не в українському, а в російському інформаційному просторі, вони живуть в інформаційному просторі ЛНР/ДНР”, - наголосила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики.

Більше того, за її інформацією, українські телеканали практично відключили мовлення на цих територіях, оскільки для них “комерційно непривабливо включати, платити за електроенергію там, де не можна зібрати рекламу”.

За її словами, законопроект №6565 (про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України) передбачає, що маленькі місцеві телерадіокомпанії матимуть змогу отримати дозволи на мовлення у прилеглих районах. При цьому вона підкреслила, що мова йде не про видачу ліцензій, а саме про безоплатні дозволи на мовлення.

Будь-яка українська радіостанція під українські закони може мовити тільки в райцентрах, які прилеглі до цієї території, які категорично комерційно непривабливі. Цей дозвіл надається терміном на один рік. Ми зробили все, щоб якісь корупційні речі та можливості тут прибрати, але нам важливо, щоб там були українські мовники, а не люди жили телеканалами з ЛНР/ДНР, - заявила Вікторія Сюмар.

Тому я прошу не лише включити до порядку денного, але й проголосувати за цей простий, зрозумілий законопроект”, - додала парламентар.

Співавторами цього законопроекту виступили, зокрема, представники фракції “Народний фронт Вікторія Сюмар, Олександр Сочка та Федір Бендюженко. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua