Верховна Рада має підтримати законопроект щодо захисту від рейдерських захоплень, - Ігор Алексєєв (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 13:33

Обов’язок українського парламенту – підтримати законопроект №5067, спрямований на захист громадян та інвесторів від рейдерських захоплень, незаконного позбавлення майна та відчуження корпоративних прав юридичних осіб.

Про це заявив голова підкомітету з питань діяльності органів юстиції та виконання рішень судів Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя, представник фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв у вівторок під час брифінгу у Верховній Раді.

Він зазначив, що на сьогодні «дуже гостро стоїть питання рейдерства, незаконного позбавлення майна, власності громадян та корпоративних прав юридичних осіб».

«Звичайно, така ситуація жодним чином не сприяє покращенню інвестиційного клімату. Ми не створюємо відчуття захищеності у наших громадян щодо їх власності», - наголосив він.

Так, за словами Ігоря Алексєєва, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів 5067 передбачає запровадження кримінальної відповідальності щодо всіх осіб, які причетні до рейдерських схем.

«Це починаючи від безпосередніх виконавців – реєстраторів, нотаріусів - і закінчуючи конкретними замовниками та тими особами, в чиїх інтересах відбувається рейдерське захоплення», - пояснив він.

Крім того, згідно з цим законопроектом, запроваджується механізм нотаріального посвідчення договорів та протоколів відчуження корпоративних прав.

«Оскільки зараз відбувається ситуація, коли, фактично, без перевірки здійснюється підробка документів, судових рішень та відчужуються корпоративні права», - додав народний депутат. 

«Цей законопроект розроблений депутатами від майже усіх фракцій, які представлені в цьому парламенті, окрім «Опозиційного блоку», спільно з Міністерством юстиції. Сподіваємося на те, що у середу профільний комітет підтримає цей законопроект, і у четвер ми перейдемо до результативного голосування і дамо старт тим ініціативам, які створять умови щодо захищеності майна, захищеності бізнесу в нашій країні», - резюмував Ігор Алексєєв.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua