Верховна Рада має стати ефективним і дієвим органом управління в державі, - Андрій Парубій (відео)
середа, 20 квітня 2016, 12:33

Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання, закликав народних депутатів відповідально ставитись до своєї роботи у сесійній залі.

Зокрема, він підкреслив, що у вівторок було проведено надзвичайно ефективну роботу з ухвалення великої кількості рішень, які не приймались тривалий час через відсутність народних депутатів у сесійній залі.

Звертаючись до парламентарів, Голова Верховної Ради заявив, що "країна чекає прийняття дуже багатьох рішень, які стосуються національної безпеки і оборони, підтримки армії, реформ, а також декомунізації".

"Ми не можемо тримати їх (ці рішення), тому що у залі недостатньо депутатів", - підкреслив він.

Андрій Парубій наголосив, що він як головуючий "робить усе можливе для того, аби Регламент Верховної Ради був дотриманий, щоб у залі не було неперсональних голосувань". За його словами, сигнальні голосування ставились саме через те, що не було депутатів у залі.

"Тому що дуже часто, закликаючи до дотримання Регламенту, депутати зникають із зали, і ми не можемо ухвалювати рішення", - сказав він.

Голова парламенту нагадав, що перед обранням його на цю посаду він закликав колег "крізь політику бачити Україну".

"Ми повинні думати не про політичні інтереси, а перш за все, - про державний інтерес, який полягає у тому, щоб Верховна Рада стала ефективним органом управління у державі. А для цього Верховна Рада повинна бути здатною приймати рішення", - наголосив він.

На його думку, той факт, коли депутати ходять по залі під час ухвалення важливих питань, призводить до того, що Верховна Рада має найнижчий рівень довіри серед усіх інших органів влади.

"Це проблема не головуючого і не президії. Це проблема усіх членів парламенту, усіх народних депутатів", - підкреслив Спікер.

Андрій Парубій закликав народних депутатів "дотримуватись Регламенту, відчайдушно ходити на роботу, відчайдушно піднімати питання про те, що депутатів немає у сесійній залі".

"Ми повинні стати партнерами, ми повинні стати колегами. І якщо ми цього не доб’ємося, то парламент матиме той же найнижчий рівень довіри, і відповідальність лягатиме на усіх", - підкреслив він.

Голова Парламенту закликав народних депутатів "докладати максимальних зусиль, аби вони, як і усі інші громадяни, були на робочих місцях та відчували відповідальність перед хлопцями на передовій" і висловив сподівання, що "парламент працюватиме за процедурою, стане працездатним, ефективним і дієвим органом української влади".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua