Верховна Рада має ухвалити законопроект, який захистить дороги від руйнувань, - депутати "Народного фронту" (відео)
четвер, 19 травня 2016, 11:18

Комітет з питань транспорту ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроект №4660 щодо дотримання вагових та габаритних норм перевізниками.

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань транспорту Віталій Корчик на брифінгу у парламенті.

"Прошу сьогодні усіх своїх колег підтримати включення до порядку денного цього законопроекту. Це є не політичне питання, це законопроект, що дозволить нам зберегти наші автошляхи у задовільному стані", - сказав Корчик.

У той же час народний депутат фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь відзначив, що законопроект посилює відповідальність не лише перевізників, а й власників транспортних засобів.

"На превеликий жаль, Головне науково-експертне управління так і не надало висновку щодо законопроекту №4661, яким збільшено штрафні санкції за перевантаження. У той же час руйнуються дороги, травмуються і гинуть люди", - сказав Кремінь.

Представник "Народного фронту" зазначив, що за останній тиждень посилилася робота вагових комплексів на Півдні України - в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, які щодня зупиняють автотранспорт за порушення правил дорожнього руху та накладають штрафи.

"Величезна кількість сум уже надходить до державного бюджету. Є невелика статистика, тільки за останній період було перевірено 7000 транспортних засобів. Кількість порушень правил дорожнього руху - більше 400. Сума нарахованої плати за проїзд - близько 170 тисяч євро, сума сплаченої плати за проїзд - понад 1 мільйон гривень", - розповів Кремінь.

За словами народного депутата, такі цифри свідчать про ефективність вагових комплексів, які захищають дороги від руйнувань і дозволяють поповнити бюджет.

Крім того, присутній на брифінгу народний депутат "Народного фронту" Ігор Бриченко відзначив, що місцева влада в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях має більше перейматися питанням доріг аби "після жнив на довелось у сесійному залі ухвалювати рішення про надзвичайний стан на дорогах".

"Звертаються до парламенту, щоб ми пішли назустріч нашим громадам. Оскільки ви не розумієте, що таке, коли швидка допомога мусить їхати дві години. Шановні парламентарі, підтримайте законопроект №4660, аби ми врятували наші дороги", - резюмував Бриченко.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua