Верховна Рада має відмінити декларування для громадських організацій, - Юрій Савчук (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 14:21

Верховна Рада повинна підтримати законопроекти щодо відміни декларування громадськими організаціями коштів, які надходять на боротьбу з корупцією.

Про це заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, представник фракції “Народний фронт” Юрій Савчук під час засідання Погоджувальної ради.

“Хочу подякувати Андрію Володимировичу (Парубію) за те, що була врахована пропозиція Комітету про необхідність одночасного розгляду законопроектів № 6674 та №6271, спрямованих на відміну декларування громадськими організаціями коштів, які надходять на боротьбу з корупцією. Цим питанням дуже схвильоване загалом антикорупційне суспільство. Ці законопроекти так і не були розглянуті Верховною Радою, і я маю сподівання, що на восьмій сесії восьмого скликання ми зробимо ці важливі кроки”, - заявив він.

Крім того, Юрій Савчук наголосив, що для виконання антикорупційного законодавства необхідно провести конкурс для обрання незалежного аудитора НАБУ.

“Це питання висить у повітрі, цим питанням схвильовано суспільство, і ми маємо на це звернути увагу”, - підкреслив він.

Перший заступник голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції також звернувся до керівництва ВРУ з проханням дати доручення про проведення 16 травня ц. р. парламентських слухань на тему: “Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua