Верховна Рада має закликати світ не визнавати так звані “вибори” президента Росії в окупованому Криму, - Олег Медуниця (відео)
вівторок, 6 лютого 2018, 13:31

Верховна Рада має підтримати постанову “Народного фронту” із зверненням до світового співтовариства не визнавати так звані “вибори” президента Росії в окупованому Криму.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт” Олег Медуниця під час брифінгу в парламенті.

Він від імені фракції привітав сьогоднішнє рішення Верховної Ради про відхилення постанови “Опозиційного блоку”, якою вони прагнули відмінити ухвалення закону про деокупацію Донбасу.

“Сьогодні парламент не прийняв постанову, яку внесла купа кремлівських посіпак та яка фактично блокувала підписання президентом закону про деокупацію Донбасу. Отже, шлях до підписання цього закону зараз відкритий. Фракція “Народний фронт” вітає таке рішення українського парламенту”, - наголосив народний депутат.

Крім того, Олег Медуниця повідомив, що вчора, 5 лютого, за ініціативою фракції “Народний фронт” була зареєстрована постанова Верховної Ради про невизнання так званих “виборів” президента Росії в окупованому Криму.

“Наша фракція вже реєструвала і парламент схвалив аналогічну постанову напередодні виборів до Державної Думи Російської Федерації. І за цією аналогією ми так само хочемо звернути увагу всього світового співтовариства на те, що зараз відбувається, як в Криму, так і на окупованій частині українського Донбасу”, - підкреслив він.

За словами представника фракції “Народний фронт”, у цій постанові Верховна Рада України “звертається до світового співтовариства із закликом запобігти так званим “виборам” президента Росії в окупованому Криму, зупинити підготовку до “виборів”.

“Зараз в Криму відбуваються систематичні порушення прав цивільного населення, особливо кримських татар, відбувається переселення росіян до Криму, а також примусове навернення громадян України до громадянства Російської Федерації”, - заявив парламентар.

Як зауважив Олег Медуниця, у постанові також йдеться про те, що “у разі проведення голосування на тимчасово окупованій території України, закликаємо не визнавати вибори президента Росії і не визнавати легітимність прийняття ним управлінських рішень”.

“Постанова підтверджує факт російської окупації і міжнародних злочинів в Криму і на окупованій частині Донбасу. В постанові міститься вимога змусити Росію допустити міжнародних спостерігачів на територію Криму. Того Криму, який перетворився зараз, фактично, на великий концентраційний табір. Отже закликаємо наших колег-парламентарів проголосувати за цю ініціативу “Народного фронту”, - резюмував представник “Народного фронту”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua