Верховна Рада має звернутися до міжнародної спільноти щодо створення кримського “списку Магнітського”, - Георгій Логвинський (відео)
вівторок, 3 жовтня 2017, 15:37

Верховна Рада має звернутися до парламентів світу, Європарламенту, Генеральної Асамблеї Ради Європи щодо створення кримського “списку Магнітського” - переліку осіб, які причетні до незаконних затримань та політичного переслідування українських громадян в Криму.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, заступник голови Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський у кулуарах парламенту, коментуючи останні затримання кримських татар за нібито екстремістську діяльність в АР Крим.

Він зазначив, що за останні роки Крим перетворився на “півострів суворого режиму”. А переслідуючи кримських татар, окупаційна влада таким чином намагається тиснути на їх самоврядування.

Народний депутат повідомив, що вже найближчим часом має з’явитися постанова Верховної Ради про звернення до парламентів різних країн, Європарламенту, Генеральної Асамблеї Ради Європи щодо незаконних затримань та політичного переслідування українських громадян в Криму.

“Ми закличемо за кожним таким випадком зробити на кшталт “списку Магнітського”, щоб ми знали по кожній особі, хто був прокурор, хто суддя, і щоб ці особи були затримані”, - наголосив Логвинський.

Крім того, як повідомив парламентар, готуються спеціальні законодавчі ініціативи щодо підтримки родин репресованих у Криму громадян.

“Ми повинні давати адекватну відповідь як тут, на території України, так і за її межами. Бо Росія розуміє виключно мову сили, мову тиску, вона не розуміє жодних перемовин. Жодні перемовини не призводять до результату, який міг би захистити наші інтереси. Тому ми зробимо жорсткі відповіді на національному та міжнародному рівні”, - заявив представник фракції “Народний фронт”.

Крім того, за словами Георгія Логвинського, на найближчій сесії ПАРЄ, Віце-президентом якої він наразі є, українська делегація буде піднімати питання незаконного засудження в Криму Ахтема Чийгоза та Ільми Умерова.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua