Верховна Рада перейменувала місто Дніпропетровськ (відео)
четвер, 19 травня 2016, 11:57

Парламент у рамках декомунізації перейменував місто Дніпропетровськ на місто Дніпро.

За відповідний законопроект №3864 проголосували 247 депутатів.

Як зазначив у своєму виступі у сесійні залі народний депутат фракції “Народний фронт”, член Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Микола Федорук, “на засіданні комітету фахівці Українського інституту національної пам'яті повідомили, що в назві міста Дніпропетровськ використано ім'я Григорія Петровського. Ця особа причетна до здійснення Жовтневого перевороту 1917 року, встановлення радянської влади, переслідування учасників боротьби за незалежність Укріни у 20-х роках ХХ століття, організації Голодомору 1932-33 років, та яка обіймала посади в вищих органах влади управління СРСР та УРСР”.

“Враховуючи зазначене, Український інститут національної пам'яті рекомендував комітету перейменувати місто Дніпропетровськ на місто Дніпро”, - наголосив народний депутат.

У свою чергу представник “Народного фронту” Юрій Береза підкреслив, що це - надважливе рішення для його рідного міста.

“Я хочу звернути вашу увагу, хто проти цього. Я хочу звернути вашу увагу на праву частину залу: жодна людина з “Окупаційного блоку” не прийшла в вишиванці. Я прошу вас, парламент, ухвалити рішення про деокупацію міста Дніпропетровськ, зробіть це. Жителі цього міста заслужили на це”, - заявив Юрій Береза.

Також Верховна Рада 249 голосами “за”  перейменувала місто Дніпродзержинськ на місто Кам`янське.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua