Верховна Рада підтримала постанову про вшанування Героїв України — учасників АТО (відео)
вівторок, 21 лютого 2017, 14:08

Верховна Рада ухвалила проект постанови про вшанування Героїв України -  учасників антитерористичної операції — іменами яких називатимуть вулиці та навчальні заклади.

За відповідне рішення проголосували 256 народних депутатів.

Виступаючи з парламентської трибуни, одна з ініціаторів цієї постанови, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар зауважила, що за останні три роки в Україні з'явилося багато героїв, які вчинили подвиги чи навіть віддали власне життя за незалежність України, але навряд чи сьогодні багато хто з нас може назвати їхні імена.

Так, за її словами, наймолодший на сьогодні Герой України (посмертно) - Снітко Андрій Володимирович - ім'я якого буде вшановано цією постановою, пішов на фронт лише у 17 років, брав участь у визволенні Маріуполя, а коли в боях під Іловайськом в будинок залетіла граната, він накрив її власним тілом, чим врятував цілу роту своїх побратимів.

“20 лютого, коли розстрілювали Небесну сотню, почалася і російсько-українська війна... Ви знаєте, що на медалі “За повернення Криму” саме ця дата викарбувана - 20 лютого - день початку війни, яка забрала тисячі життів українців, але, водночас, і показала, що українці - героїчна нація, яка сьогодні готова вмирати за свою землю”, - заявила Вікторія Сюмар.

Як повідомила народний депутат, постанова №6045 передбачає “інформування жителів відповідних територій про Героїв – вихідців з цих територій шляхом публікування інформації про них в офіційних друкованих виданнях органів місцевого самоврядування, а також шляхом перейменування вулиць та найменування навчальних закладів в населених пунктах, в яких проживали/проживають Герої України, на їхню честь, встановлення меморіальних дошок та пам’ятних знаків в місцях їхнього проживання”.

Крім того, буде доручено загальноосвітнім та вищим навчальним закладам всіх типів і форм власності облаштувати та систематично оновлювати на території своїх приміщень інформаційно-меморіальні стенди про Героїв України та їхні подвиги в ході захисту України  від збройної агресії Російської Федерації.

Водночас інший представник фракції “Народний фронт”, учасник АТО Михайло Бондар наголосив на надзвичайній важливості цієї постанови, оскільки, за його словами, “доки ми будемо пам'ятати цих героїв, доти вони будуть жити”.

“Ця постанова правильна. Щоб люди дійсно пам'ятали, завдяки кому вони живуть, завдяки кому вони радіють життю. Тому ми будемо підтримувати цю постанову і закликаємо усіх це зробити”, - заявив він перед голосуванням.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua