Верховна Рада підтримала проект закону "Про повну загальну середню освіту" (відео)
четвер, 30 травня 2019, 15:12

Верховна Рада ухвалила у першому читанні запропонований Урядом проект закону "Про повну загальну середню освіту" (№10204), який дозволяє реалізувати освітню реформу.

За відповідне рішення проголосувало 229 народних депутатів.

Доповідаючи законопроект з трибуни парламенту, міністр освіти і науки, представник партії "Народний фронт" Лілія Гриневич нагадала, що у 2017 році був ухвалений базовий закон "Про освіту", який дав змогу стартувати "Новій українській школі".

"Закон "Про освіту" - це фундамент, але для того, щоб будувати стіни і закріпити цю освітню реформу як стратегічний пріоритет держави, нам необхідно прийняти закон "Про повну загальну середню освіту. Це закон нових можливостей. Цей закон спрямований на нову мету освіти. Мета освіти – дати нашим дітям всі можливості, компетентності, які необхідні їм для успішного життя, для їх самореалізації, для розбудови країни відповідальними громадянами", - пояснила міністр.

Лілія Гриневич підкреслила, що запропонований законопроект надає нові можливості як для учнів та їхніх батьків, так і для вчителів та освітніх управлінців.

"Кожна новела цього закону розгортає механізми впровадження, яким чином забезпечити те, що закладено в законі "Про освіту". Наприклад, для дітей дуже важливою можливістю стане побудова індивідуальної траєкторії навчання. Тобто, якщо дитина ходить до музичної школи чи до спортивної школи, вона може зарахувати цей навчальний час і свої досягнення у шкільний навчальний план", - зазначила міністр.

Також батьки зможуть звернутися до керівництва освітнього закладу для гармонізації занять дитини з освітнім процесом у школі.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua