Верховна Рада підтримала створення телеканалу іномовлення "Ukraine Tomorrow" (відео)
вівторок, 8 грудня 2015, 12:41

Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому урядовий законопроект про систему іномовлення України (№2334а).

За відповідне рішення проголосували 282 народні депутати.

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, представляючи законопроект з парламентської трибуни, зазначила, що профільний комітет врахував більшість з поданих до нього 192 поправок.

За її словами, завдання цього телеканалу – доносити позицію держава Україна, тому за нього мають відповідати державні інститути та органи влади.

"Це важливий законопроект. Україні сьогодні необхідно вести інформаційну війну. Ми дуже багато дискутували про те, яким має бути цей канал іномовлення, і дійшли висновку, що він не повинен мовити на території України в кабельних мережах, а також в системі аналогового мовлення", - зауважила вона.

Крім того, Вікторія Сюмар додала, що народні депутати погодили норми про те, що канал іномовлення повинен отримати гарантії фінансування та мовити англійською (50% ефірного часу) та іншими мовами.

Разом з тим, під час розгляду поправок народні депутати та профільний комітет підтримали норму про те, що канал іномовлення буде виготовляти телепродукт про Україну для інших телеканалів, які працюють за кордоном.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою проекту закону №2334а є "забезпечення доступу іноземної аудиторії, в тому числі української діаспори, громадян України, що перебувають за кордоном, до об’єктивної, актуальної та повної інформації про події в Україні".

"За браком інформації пересічні громадяни інших держав майже нічого не знають про Україну, а головне про події, що відбуваються на її території внаслідок зовнішньої військової агресії. Водночас проти України активно застосовується потужний медіаресурс, інформаційний вплив якого спрямований на викривлення реального стану речей. Таким чином, першочергового значення набуває створення та забезпечення діяльності системи телерадіомовлення, що поширюватиме об’єктивну інформацію про Україну, сприятиме формуванню її позитивного іміджу, а також відкриє можливості до інтернаціонального діалогу та культурного обміну", - наголошують автори законопроекту.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua