Верховна Рада підтримала урядовий законопроект про державне оборонне замовлення (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 15:26

Парламент підтримав закон про внесення змін до закону №2090а "Про державне оборонне замовлення" щодо формування та виконання державного оборонного замовлення.

"За" проголосувало 238 народних депутатів.

Згідно із документом, Кабінет Міністрів України затверджує основні показники оборонного замовлення протягом місяця після прийняття закону про Державний бюджет України на відповідний рік.

"Передбачається, що під час планування оборонного замовлення державні замовники виходять з того, що закупівлі (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення здійснюються виключно за оборонним замовленням", - йдеться у пояснювальній записці до закону.

"При цьому у виняткових випадках, в умовах особливого періоду, у випадку введення надзвичайного стану, проведення антитерористичної операції чи виникнення кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, у випадку нагальної потреби закупівля (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення здійснюється поза межами оборонного замовлення", - зазначається у документі.

Парламентарі також передали Уряду право визначати порядок формування ціни на продукцію, роботи і послуги оборонного призначення.

Як зазначив перед голосуванням за законопроект голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, "є дешевий популізм, а є голосування депутатів".

"Що таке державне оборонне замовлення - це робочі місця на наших заводах, це зарплати і це підняття потенціалу оборонного комплексу", - наголосив Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua