Верховна Рада підтримала законопроект щодо фінансування професійно-технічної освіти, - Лілія Гриневич (відео)
четвер, 4 лютого 2016, 12:00

Верховна Рада підтримала в цілому законопроект авторства депутатів "Народного фронту" про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти №3831-2, який дозволить стабілізувати ситуацію в цій галузі.

Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів.

Авторами законопроекту №3831-2 виступили, зокрема, представники "Народного фронту" Лілія Гриневич, Тарас Кремінь, Валерій Лунченко та Олександр Кодола.

Як заявила перед голосуванням Голова Комітету ВР з питань науки та освіти Лілія Гриневич, законопроект №3831-2 передбачає дві основні зміни до Бюджетного кодексу.

"Перша зміна - управління професійно-технічною освітою та її фінансування може здійснюватися тільки з бюджетів обласних центрів, які справді мають більші надходження. Всі інші професійні навчальні заклади мають фінансуватися з рівня області", - наголосила вона.

Друга зміна, за словами Лілії Гриневич, полягає у тому, що на фінансування професійно-технічних навчальних закладів буде виділена освітня субвенція з державного бюджету, оскільки саме у цих закладах учні отримують загальну середню освіту, гарантовану їм державою.

Крім того, голова профільного комітету повідомила, що друга освітня державна субвенція буде направлена на підготовку робітничих кадрів.

"Ми вважаємо, що це той закон, який дає нам саме системні рішення для того, щоб ми могли далі спокійно, витримано та розумно реформувати професійно-технічну освіту", - резюмувала Лілія Гриневич.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua