Верховна Рада повинна негайно прийняти рішення для відновлення фінансування оборонного замовлення, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 6 вересня 2016, 13:04

Фракція "Народний фронт" вимагає негайного прийняття рішень щодо відновлення фінансування оборонного замовлення. Про це з трибуни парламенту заявив Голова фракції Максим Бурбак.

"Наша фракція пропонує наступний план дій. Верховна Рада повинна негайно прийняти відповідні рішення для відновлення фінансування оборонного замовлення. Станом на 1 вересня 2016 року державне оборонне замовлення та бюджет розвитку Міноборони були профінансовані лише на 20%", - заявив Максим Бурбак.

Він наголосив, що «Народний фронт» пропонує ухвалити нову редакцію закону, який дозволить повернути у бюджет вкрадені Януковичем кошти. Після цього внести зміни в держбюджет, якими передбачити розподіл цих грошей між оборонною та соціальною сферами.

"1,5 мільярда доларів, які були арештовані урядом Яценюка 1,5 роки тому, - половина цих грошей має забезпечити роботу наших військових заводів. Друга половина має піти на одноразову виплату соціально вразливим верствам населення, освітянам, працівникам бюджетної сфери", - підкреслив Голова фракції.

Максим Бурбак також оприлюднив позицію фракції щодо державного бюджету 2017 року. "Ми наполягатимемо, щоб у бюджеті 2017 року було чітко прописано фінансування Збройних Сил України", - підкреслив він.

Окрім того, як наголосив Голова фракції, «Народний фронт» вимагає інвентаризувати майно російських олігархів на території України.

"Ми наполягаємо на ухваленні постанови Верховної Ради для розширення санкційного списку щодо конкретних компаній та громадян Росії", - сказав Бурбак.

«Народний фронт» вважає необхідним продовжити програму ремонту, реконструкції і будівництва доріг в Україні. У бюджеті має бути передбачено збільшення фінансування на освіту та нове зростання зарплат військовим, прикордонникам та поліції. Так, як це робив уряд Арсенія Яценюка", - заявив Голова фракції. 

Окрім того, на переконання фракції, парламент повинен ухвалити закон про НКРЄКП. "Закон має врегулювати сферу повноважень комісії і дати можливість її членам виконувати свої обов’язки відповідно до законодавства", - наголосив Максим Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua