Верховна Рада повинна вирівняти виплати родинам українців та іноземців, які загинули за Україну, – Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 5 грудня 2017, 13:50

Законопроект №6689 урівнює виплати родинам українців та громадян іноземних держав, які загинули під час проходження служби за контрактом у Збройних Силах України.

По це повідомила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол з парламентської трибуни, наголосивши на важливості цього законопроекту.

"Це великий виклик перед нами, що ми його досі не прийняли", – наголосила депутат.

Вона нагадала, що контракт для проходження військової служби може підписати не лише громадянин України, а й громадянин будь-якої держави.

"Однак у випадку загибелі, родина загиблого громадянина України отримає більшу фінансову допомогу, ніж родина загиблого іноземця. Так сталося тому, що свого часу ми підняли виплати по загибелі військовослужбовця, але при цьому не врахували нюанс, що цей військовослужбовцем може бути не громадянином України", – пояснила представник "Народного фронту".

"Даний законопроект цю шпарину закриває – він урівнює виплати сім’ям загиблих громадян України та сім’ям громадян інших держав, які загинули під час військової служби у ЗСУ", – підсумувала Тетяна Чорновол.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua