Верховна Рада повинна звернутися до європейських парламентів, аби засудити ганебне повернення Росії в ПАРЄ, - Андрій Тетерук (відео)
понеділок, 1 липня 2019, 12:25

Україна має йти шляхом реформ, як попередні п`ять років, і не змарнувати історичний шанс, скотившись в популізм.

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук під час засідання Погоджувальної ради.

"Хочу наголосити на вимозі лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка - і ВР має розглянути це питання - звернутися до партнерів та союзників із європейських парламентів, аби засудити ганебне повернення Росії в ПАРЄ. Ми повинні проявити позицію, ми маємо захистити свободу та територіальну цілісність", - сказав Тетерук.

Також, за його словами, потрібно зайнятися "п’ятою колоною" всередині країни, яка почала атаку на декомунізацію і все українське.

"Громадськість непокоять спроби перейменувати столичні проспекти Бандери і Шухевича. Намагання повернути Україну у радянське стійло зустрінуть рішучу відсіч. Це позиція "Народного фронту", - наголосив народний депутат.

Крім того, Андрій Тетерук звернув увагу на маніпуляції із законом про розпуск ВР і позицію Конституційного суду України. Втім, незважаючи на це, призначені на 21 липня дострокові вибори до парламенту, на думку народного депутата, мають відбутися чесно і прозоро, так само як вибори президента.

"Черговим успіхом стали вибори в 66 територіальних громадах. На сьогодні децентралізація є одною із найуспішніших реформ, бюджети об’єднаних громад зросли в чотири рази. За різними опитуваннями децентралізацію підтримують від 60 до 70% громадян. Це справжнє досягнення урядів Яценюка та Гройсмана", - підкреслив Тетерук.

Так само, за словами Першого заступника голови фракції "Народний фронт", люди добре сприймають урядову ініціативу "чесна платіжка" на тепло і воду.

"В пілотних регіонах проект показав велику перспективу. Від прямої вигоди споживачам він дає економію енергоресурсів і прибирає схеми, які наповнювались із непрозорих тарифів", - зазначив Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua