Верховна Рада прийняла закон депутата "Народного фронту" про креативні індустрії
вівторок, 19 червня 2018, 17:44

Верховна Рада ухвалила в цілому Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про культуру" (щодо визначення поняття "креативні індустрії") № 6738 авторства народного депутата фракції "Народний фронт" Віктора Єленського.

За відповідний законопроект проголосували 226 народних депутатів.

Проект закону з трибуни українського парламенту представив Голова Комітету з питань культури і духовності, народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький.

Він зазначив, що "креативні індустрії" - це рушійна сила економіки XXI століття, але вона знаходилася поза законодавчим врегулюванням.

"Відсутність законодавчо встановленого терміну "креативні індустрії", який щороку застосовується в країнах ЄС, є переліком видів економічної діяльності, що мають потенціал для створення доданої вартості та робочих місць через культурне, мистецьке, або креативне впровадження. Їхні продукти і послуги є наслідком індивідуальної творчості, навичок і таланту", - пояснив Княжицький.

У документі вказано, що до пріоритетів у сфері культури додали "охорону, заохочення та підтримку культурного розмаїття як одного з найважливіших чинників сталого розвитку".

Згідно з пояснювальною запискою, відсутність законодавчо закріпленого терміну "креативні індустрії" унеможливлює відповідну державну політику в сфері культури, спрямовану на заохочення розвитку нових секторів економіки, інноваційних творчих кластерів, формування підприємницьких навичок серед представників творчих професій.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua