Ігор Жданов: Верховна Рада ратифікувала Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями
середа, 16 листопада 2016, 16:15

Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями".

Прийняття в цілому законопроекту, розробленого Міністерством молоді та спорту на чолі з представником партії «Народний фронт» Ігорем Ждановим, підтримало 227 народних депутатів.

«Абсолютно різні фракції та групи парламенту можуть знаходити спільну мову, коли цього потребує український спорт», - прокоментував Ігор Жданов голосування, додавши, що сьогодні Верховна Рада показала, що Україна «за Fair Play у спорті».

Прийняття документу спрямоване на попередження, виявлення та застосування санкцій проти національного чи транснаціонального маніпулювання національними і міжнародними спортивними змаганнями.

Метою згаданої Конвенції є сприяння національному та міжнародному співробітництву між відповідними державними органами та організаціями, залученими до спорту, та операторами спортивних ставок з метою протидії маніпулюванню спортивними змаганнями.

Конвенція зобов'язує держав-учасниць здійснити комплекс заходів щодо налагодження внутрішньодержавної та міжнародної взаємодії з питань запобігання та протидії маніпулюваннями під час спортивних змагань, зокрема у зв'язку зі ставками на спортивні змагання, виявлення правопорушень під час організації та проведення спортивних змагань, що мали наслідком маніпулювання такими змаганнями, притягнення до відповідальності винних у вчиненні зазначених правопорушень.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua