Верховна Рада розширила категорію працівників, призваних на військову службу, які забезпечуватимуться захистом трудових прав
четвер, 12 листопада 2015, 21:39

12 листопада парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період», № 2317а. Цим законом Рада розширила категорію працівників, призваних на військову службу, які забезпечуватимуться захистом трудових прав.

Як повідомила депутат фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, «на сьогодні за особами, які працювали на підприємстві, в установі, організації та були призвані на військову службу, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток».

Людмила Денісова підкреслила, що завдяки прийнятим законодавчим змінам такі гарантії поширюватимуться на осіб, які працювали на час призову у фермерських господарствах, сільськогосподарських виробничих кооперативах та у фізичних осіб – підприємців. 

«Також це стосуватиметься і працівників, які були призвані під час мобілізації на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують її за контрактом, проте не більше ніж на строк укладеного контракту», - підкреслила голова профільного комітету.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua