Верховна Рада спростила закупівлі для Євробачення, - Андрій Іванчук (відео)
четвер, 17 листопада 2016, 17:19

Верховна Рада України 229-ма голосами ухвалила законопроект №5319 щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу "Євробачення".

Даним законопроектом пропонується доповнити перелік підстав застосування переговорної процедури закупівлі закупівлями товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу "Євробачення ".

"Законопроект був доопрацьований комітетом і повністю відповідає нормам закону "Про прозорі закупівлі". Ми зробили обмеження, і в прикінцевих положеннях будуть діяти умови для проведення тендерів щодо забезпечення Євробачення. В НТКУ буде створена національна рада - це колективний колегіальний орган, до якого увійдуть представники Верховної Ради, Кабінету Міністрів та НТКУ", - сказав голова Комітету з питань економічної політики, представник "Народного фронту" Андрій Іванчук.

За його словами, перелік, затверджений Кабміном, надасть замовнику право укладати договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі та на підставі зазначеного рішення Кабінету Міністрів у строк не раніше ніж п'ять днів за скороченню процедурою закупівлі.

"Бюджет Євробачення 8 мільйонів євро. В грудні до Києва приїжджає комісія, і якщо ми не приймемо закон, то поставимо під загрозу проведення Євробачення в Україні", - підкреслив Іванчук.

"Я вважаю, що немає жодної людини в парламенті, яка не проголосує за цей законопроект. Це обличчя нашої держави, і ми маємо зробити все, щоб цей закон був прийнятий", - закликав Андрій Іванчук перед голосуванням.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua