Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про повернення арештованих активів Януковича (відео)
четвер, 17 березня 2016, 14:41

Верховна Рада ухвалила за основу із урахуванням пропозицій народних депутатів законопроект4057 про повернення арештованих активів Януковича.

За нього проголосувало 228 народних обранців.

"Його ухвалення стало принциповим для фракції "Народний фронт", яка більше року наполягала на даному законопроекті. Починаючи з перемоги Майдану, негайно були прийняті рішення щодо арешту близько 2 мільярдів доларів цінних паперів, облігацій державного займу на рахунках українських банків", - повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

Є інформація про те, що ці кошти належать колишнім чиновникам режиму Януковича. Там товстий перелік прізвищ із представників колишнього керівництва держави.

Без ухвалення цього закону на сьогодні ми не можемо взяти ці кошти, конфіскувати їх і спрямувати на потреби українського народу, для потреб і розвитку нашої держави, на оборону", - пояснив позицію фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Після того, як ми ухвалюємо закон 4057,  ми отримуємо можливість через прозору процедуру, через суди довести, що ці кошти не є законними і можуть бути конфісковані в бюджет країни.  Цей закон дозволить поповнити бюджет і відновити справедливість в цій країні", - сказав нардеп.

Фракція "Народний фронт" неодноразово блокувала трибуну, аби парламент проголосував цей законопроект.

За словами іншого депутата фракції, секретаря Комітету з питань бюджету Володимира Шкварилюка, цей законопроект допоможе повернути в цілому 50 мільярдів до бюджету.

"Це є 10% Державного бюджету України, і це є 50% оборонного бюджету країни. Це є незначна частина коштів, які вкрала банда колишнього президента", - сказав депутат.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua