Верховна Рада ухвалила закон про електронний квиток
вівторок, 17 січня 2017, 14:05

Верховна Рада ухвалила закон, що врегульовує питання впровадження в Україні електронного квитка для проїзду в міському пасажирському транспорті.

За прийняття у другому читанні та в цілому відповідного законопроекту №4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» проголосувало 265 народних депутатів.

Як зазначив один із співавторів законопроекту, депутат фракції «Народний фронт» Ігор Васюник, ухвалення закону - важливий крок для переходу до європейського рівня якості перевезення пасажирів.

«Далі рішення за органами місцевого самоврядування: наскільки швидко введуть Е-квиток в громадському транспорті – настільки влада дбає про мешканців своїх міст», - додав парламентар.

За словами Ігоря Васюника, згідно ухваленого закону, органам місцевого самоврядування надано всі необхідні повноваження щодо впровадження Е-квитка. Кожне місто самостійно визначатиметься, впроваджувати чи ні такий квиток. Так само міська влада визначатиме вид, форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів, затверджуватиме правила користування міським пасажирським транспортом.

При запровадженні Е-квитка пасажири будуть зобов’язані здійснювати реєстрацію проїзних документів та нести відповідальність за невиконання цієї вимоги, пояснив народний депутат.

«Встановлюється обов’язковість Е-квитків для пільговиків у населених пунктах, де запроваджено автоматизовану систему оплати. Тут варто наголосити - що всі пільговики отримають Е-квиток безкоштовно», - додав Ігор Васюник.

Ухвалення закону сприятиме підвищенню безпеки на дорозі: водій слідкуватиме за дорогою, а не займатиметься оплатою за проїзд; обліковуватиметься реальний пасажиропотік; оптимізуватимуться маршрути; продовжуватиметься боротьба з корупцією та виведення коштів з «тіні»; впроваджуватимуться зручні способи оплати за проїзд – банківською карткою, через мобільний телефон тощо.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua