Верховна Рада ухвалила законопроект, що не дозволить уникнути відповідальності суддям, які судили «майданівців», - Ємець (відео)
середа, 21 грудня 2016, 03:38

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проект закону про Вищу раду правосуддя (№5180), який не дозволить суддям, які незаконно засуджували активістів Майдану, уникнути відповідальності.

Відповідне рішення підтримали 271 парламентарі.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець заявив перед голосуванням, що цей закон «дуже важливо ухвалити до Нового року для того, щоб  притягнути до відповідальності суддів, які приймали рішення щодо активістів Майдану, Автомайдану тощо.

За його словами, чинне законодавство передбачає трирічний термін для притягнення цих суддів до дисциплінарної відповідальності, і цей термін спливає у лютому 2017 року.

«Якщо ми сьогодні не приймемо цей закон, а на сьогодні у Вищої ради юстиції немає повноважень для звільнення цих суддів, то Вища рада юстиції, або Вища рада правосуддя, як вона зараз називається, так і не отримає цих повноважень. Це означає, що ті судді, які приймали абсолютно незаконні рішення, в рамках законодавства уникнуть відповідальності», - наголосив Леонід Ємець.

Крім того, парламент підтримав супутній законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів (№5181), який надає Вищій раді юстиції фінансові повноваження та можливості.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua