Верховна Рада дотримується усіх регламентних процедур щодо звільнення суддів, - Леонід Ємець (відео)
четвер, 29 вересня 2016, 11:06

Верховна Рада України дотримується усіх регламентних процедур  щодо звільнення суддів.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець у четвер у коментарях журналістам.

Він зазначив, що Регламент Верховної Ради передбачає що судді, щодо яких парламент планує розглядати постанови про звільнення, мають бути повідомлені про це за кілька днів.

«Мета норми Регламенту в тому, щоб судді були заздалегідь повідомлені про те, що відбудеться засідання, могли прибути і доповісти у випадку, якщо вони вважають, що подання Вищої ради юстиції не відповідає об’єктивним обставинам. Власне, два дні, які в них є, з головою достатньо для того, аби прибути з будь-якої точки нашої планети до міста Києва, навіть з Австралії достатньо часу, щоб долетіти», - заявив він.

Крім того, народний депутат зауважив, що усі українські ЗМІ повідомили про те, що 29 вересня ц.р. відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України.

«Повідомлення було надзвичайно масовим, це було у всіх мас-медіа і жоден громадянин нашої країни не залишився неповідомленим про те, що відбудеться позачергове засідання, присвячене єдиному питанню, а саме звільненню суддів, які порушили присягу, по яким є рішення Вищої ради юстиції, що ці люди порушили присягу й іменем України вони відправляли безневинних людей до казематів на виконання політичних вказівок Януковича і його команди», - наголосив Ємець.

Народний депутат також нагадав, що згідно з судовою реформою починаючи з 30 вересня ц.р. парламент буде позбавлений права звільняти суддів, тому сьогодні останній день, коли Верховна Рада має можливість виконати свій законний обов’язок щодо звільнення суддів відповідно до конституційної вимоги Президента України.

«Це фінальна пісня можливостей звільнити цих, вибачте, негідників, які невинних людей абсолютно свідомо відправляли до тюрми», - резюмував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua