Верховна Рада вшанувала хвилиною мовчання військовослужбовців, які загинули за Україну (відео)
середа, 24 травня 2017, 11:41

Народні депутати за ініціативи заступника голови фракції "Народний фронт", члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, командира полку спецпризначення "Дніпро-1" Юрія Берези вшанували хвилиною мовчання військовослужбовців, які одними з перших у 2014 році віддали своє життя, захищаючи суверенітет України на Сході.

Юрій Береза нагадав, що саме в ці дні 22-23 травня 2014 року сталися два трагічні бої на Сході України, під час яких українська армія та добровольці зазнали одних з найбільших втрат.

Це бій під Волновахою, де 18 бійців 51-ї ОМБ ЗСУ були розстріляні так званим "Бєсом", і бій під Карлівкою, де в нерівному бою з сепаратистами загинуло п'ятеро воїнів-добровольців.

"Я хочу, щоб ми зараз всі встали і хвилиною мовчання пом'янули тих героїв, які віддали першими життя за Україну. Прошу всіх встати", - закликав своїх колег Юрій Береза.

Він також нагадав, що російська зброя прийшла до України "на пері" телеканалу "Інтер" та під проводом російської церкви".

За його словами, у березні 2014 року на Сході України під українські танки "кидалися з іконами представники церкви саме московського патріархату, що яскраво висвітлювалося проросійськими телеканалами".

"На сьогодні ми втратили близько 10 тисяч людей, у нас йде четвертий рік війни. І, на жаль, у цій залі у нас ще є привід для дискусій, і ми дозволяємо дискутувати "п'ятій колонні", яка закликала війська окупанта на нашу територію, які зробили все для того, щоб у нас був відторгнутий Крим, які зробили все для того, щоб українці гинули кожного дня, матері, які втратили дітей, виплакували свої очі...", - наголосив він.

Народний депутат підкреслив, що громадяни України ніколи не повинні забувати ті страшні події і втрати.

"Ми що, повинні це вибачити? Їх (російських загарбників) ідеологія чужа нашій країні. Слава Україні і вічна пам'ять героям!", - резюмував представник "Народного фронту".

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua