Верховна Рада з ініціативи "Народного фронту" позбавила бізнес Клюєва мільярдних преференцій (відео)
четвер, 22 грудня 2016, 12:28

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику", який скасовує підвищення тарифу на вироблену електроенергію підприємствами "зеленої енергетики", що входять до корупційної схеми Клюєва.

Член фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол наголосила перед голосуванням, що якщо не ухвалити відповідний закон, то з 1 січня 2017 року вдвічі зросте тариф для підприємств сонячної енергетики, які в свій час побудував Клюєв.

Вона повідомила, що наразі тариф для цих підприємств становить 23 євроценти за 1 кВт/год електроенергії, а з 1 січня мав скласти вже 46 євроцентів.

"Нинішній тариф вдвічі перевищує середній тариф для відповідних електростанцій у Європі. Якщо ми не проголосуємо - перевищуватиме в 5 разів. Йдеться про дуже великі втрати для енергоринку – про 2 млрд грн, якщо ми не підтримаємо цей законопроект", - зазначила представник "Народного фронту".

"Питання "зеленого тарифу" для тих електростанцій, які побудував Клюєв, підіймається не тому, що це Клюєв. Просто свого часу для цих електростанцій було створено корупційний тариф – ці електростанції було побудовано за рахунок державного кредиту, який досі не виплачений у державні банки. Ці електростанції отримали пільги на ввезення обладнання, для них за державний кошт було побудовано електромережі за 200 млн євро кредиту, який досі не повернуто державі", - наголосила народний депутат.

"Йдеться не про електростанції Клюєва, а про корупційний бізнес, для якого з 1 січня буде підвищено тариф. Цього не можна робити", - наголосила Тетяна Чорновол.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua