Верховна Рада за ініціативи "Народного фронту" визнала нелегітимними вибори до Держдуми РФ (відео)
вівторок, 20 вересня 2016, 14:15

Верховна Рада 264-ма голосами ухвалила проект постанови про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та, відповідно, складу, повноважень, актів та її рішень.

Перед голосуванням народний депутат фракції «Народний фронт»  Георгій Логвинський закликав колег «проголосувати за правду, за те, що Крим – це Україна».

«Ми не маємо права торгувати Кримом. Анексія, яка відбулася на території нашої держави – це злочин, і якщо ми не визнаємо його злочином, то як ми можемо вимагати цього від інших держав та міжнародної спільноти?», – наголосив він.

За словами Георгія Логвинського, сьогодні чітким юридичним та політичним фактом є те, що 229 депутатів РФ є нелегітимними, оскільки голосування відбулося на окупованих територіях.

«І коли буде трибунал над керівництвом Росії, ми повинні представити всі документи й довести, що зробили всі кроки, ми не дали назвати Крим Южним Фєдєральним округом!», - додав представник «Народного фронту».

«Зараз під стінами Верховної Ради знаходяться люди, які вимагають від депутатів проголосувати за ухвалення цієї постанови. Хто в цьому парламенті може торгувати нашою землею? Хто в цьому парламенті не захищає наших полонених?», - запитав депутат.

«Представники Меджлісу, які знаходяться за ґратами, написали нам листа, в якому запитують, хто вони такі – заручники, які вірять в міжнародне право і яких захищає держава, чи якісь дурні, які залишилися без допомоги? Прошу всіх бути єдиними в цьому питанні, ми повинні дати відсіч ворогу, а не торгувати нашою землею й нашими людьми! Крим – це Україна!», - підсумував Георгій Логвинський. 

Як відомо, ініціаторами постанови Верховної Ради про нелегітимність Державної Думи і невизнання проведених Росією виборів на тимчасово окупованих територіях України є лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк і народні депутати фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua