Верховна Рада займеться дочасними виборами у 90 населених пунктах (відео)
понеділок, 5 лютого 2018, 14:52

Верховна Рада розгляне на цьому тижні значну кількість питань, які стосуються дочасних виборів у деяких населених пунктах.

Зокрема, як зазначив у своєму виступі на Погоджувальній раді Голова Верховної Ради Андрій Парубій, представник «Народного фронту», мова йде про дочасні вибори як рівня районних рад, так і сільських.

«Це - 90 рішень, які має ухвалити український парламент, якщо буде спільна позиція керівників фракцій. Я б рекомендував, щоб у четвер ми ці 90 питань розглянули», - заявив Парубій.

У свою чергу перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, представник «Народного фронту» Олена Ледовських висловила вдячність за включення питань до порядку денного.

«Я хотіла би поінформувати колег, що проекти постанов про призначення позачергових місцевих виборів, які ще не розглянуті нашим комітетом і які почали реєструватися нашим комітетом майже рік тому - у квітні 2017, ми виносимо на розгляд уже дев’ятий раз», - сказала Ледовських.

«Тому у мене прохання: якщо є можливість - переглянути послідовність розгляду питання на цей тиждень, щоб ми могли трохи вище поставити ті питання, аби нам на комітеті готувати текст, як пояснювати громадам, чому цілий рік ми не приймаємо рішення щодо призначення виборів. Але ми все-таки проголосуємо і дамо можливість громадам провести такі вибори і призначити своє керівництво, обрати його і таке інше», - додала Олена Ледовських.

Андрій Парубій, у свою чергу, пообіцяв вирішити усі технічні моменти, провести дискусії спільно з профільним комітетом та усіма фракціями, аби вийти на результативне голосування і ухвалити рішення у четвер. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua