Верховна Рада збільшила бюджетну субвенцію на проведення ЗНО на 30 мільйонів гривень, - Тарас Кремінь (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 13:03

Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону про внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік щодо збільшення видатків на проведення зовнішнього незалежного оцінювання (№4524) на суму 30 мільйонів гривень.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

«Питання перегляду освітньої субвенції для закладів освіти – це один з наших найголовніших пріоритетів», - заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань освіти і науки Тарас Кремінь перед голосуванням.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту №4524, після завершення реєстрації осіб, які бажають взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні цього року, потреба у бюджетних асигнуваннях для оплати праці педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців, залучених до проведення ЗНО, складає  59 814 013 тис. грн. У той же час у Державному бюджеті на 2016 рік на зазначені цілі передбачені видатки у сумі 29 814 013 тис. грн., що складає лише 49,8% від потреби. Тобто, дефіцит коштів для оплати праці залучених до проведення ЗНО працівників складає 30 млн. Таким чином автори законопроекту запропонували врахувати збільшення видатків на проведення ЗНО на суму дефіциту.

Нагальність внесення відповідних змін пов’язана також з тим, що основна сесія ЗНО відбудеться з 5 травня по 17 червня 2016 року, а для вчасного укладення цивільно-правових договорів та розрахунків з залученими працівниками зазначені видатки необхідно передбачити на травень-червень місяці поточного року.

Крім того, Тарас Кремінь наголосив, що сьогодні також не можна забувати про ті ризики та складнощі, з якими стикаються освітяни і науковці в Донецькій та Луганській областях. У зв’язку з цим народний депутат звернувся до колег з бюджетного комітету парламенту щодо необхідності перегляду освітньої субвенції для цих областей.

За словами Тараса Креміня, це дозволить забезпечити освітні заклади Донецької та Луганської областей, зокрема, шкільними автобусами та необхідними технічними засобами.

«Це наша основна передова гвардія на сході Україні – освітяни і науковці, які в ці хвилини під обстрілами проводять навчальні заняття, зустрічі з дітьми, займаються їх вихованням. Тому прошу підтримати законопроект №4524, а також по-особливому подивитися на проблеми освітян Донецької та Луганської областей», - резюмував парламентар.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua