Верховна Рада зробила крок до створення індустріальних парків в Україні, - Михайло Хміль
вівторок, 4 жовтня 2016, 18:57

Верховна Рада ухвалила у першому читанні важливі законопроекти №2554а-д та №2555а-д авторства народних депутатів фракції  "Народний фронт" про внесення змін до Податкового та Митного кодексів щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки.

"Індустріальним паркам бути! Проголосували у першому читанні за надзвичайно важливі для відновлення нашої економіки законопроекти №2554а-д та №2555а-д. Ці закони дають реальний шанс залучати іноземні інвестиції для розвитку української промисловості", - прокоментував відповідне рішення парламенту народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Михайло Хміль на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що ці законопроекти передбачають для учасників індустріальних парків дієві інвестиційні стимули (податкові та митні пільги).

"Це шлях, яким пройшли Польща, Туреччина, Китай, Словаччина та інші країни. У світі в середньому інвестори в один гектар площі індустріального парку інвестують від одного до п’яти мільйонів доларів і створюють від 20 до 50 робочих місць. Розвиток мережі індустріальних парків в Україні дасть роботу сотням тисяч українців, стимулюватиме виробництво та зробить нашу країну економічно сильною!", - наголосив народний депутат.

Авторами законопроектів №2554а-д та №2555а-д виступили народні депутати фракції "Народний фронт"  Михайло Хміль, Олег Кришин, Олександр Кірш, Петро Ванат та Олександр Романовський.

Як повідомляється у пояснювальній записці до проекту закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки №2554а-д, його метою є створення належних інструментів підтримки резидентів індустріальних парків, що відповідають найкращому світовому досвіду.

Разом з тим, метою законопроекту про внесення змін до Митного кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки №2555а-д є "знищення старої корупційної системи погоджень шляхом визначення в Митному кодексі України виключного списку устаткування, обладнання та матеріалів, що звільняються від сплати митних платежів при ввезені на територію України резидентами індустріальних парків".  

Як наголошують автори, завданням обох законопроектів є залучення іноземних та вітчизняних інвестицій, необхідних для створення в Україні розгалуженої мережі індустріальних парків. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua