Верховна Рада зробила крок до зниження цін на природний газ, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
четвер, 21 квітня 2016, 15:18

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо страхового запасу природного газу) №3617, який дасть можливість розвинути конкуренцію на газовому ринку і, як наслідок, - знизити ціни на природний газ.

Відповідне рішення підтримали 227 народних депутатів.

Представник фракції "Народний фронт", член Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, виступаючи у сесійній залі перед голосуванням, зазначила, що фракція цілком підтримує даний законопроект, оскільки він необхідний для розвитку ринку природного газу.

За словами народного депутата, законопроект №3617 передбачає встановлення максимально можливого рівня страхового запасу газу, "чим унеможливлюються непередбачувані рішення центральних органів виконавчої влади щодо необхідного запасу природного газу".

"Тобто, фактично газові трейдери можуть знати наперед, який рівень страхового запасу природного газу вони повинні передбачити на наступний місяць. Це дасть можливість розвинути конкуренцію на ринку і, відповідно, - знизити ціни на природний газ", - сказала Наталія Кацер-Бучковська.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua