Верховна Рада звернулася до міжнародного співтовариства з вимогою засудити намір Росії заборонити Меджліс кримськотатарського народу
четвер, 31 березня 2016, 15:30

Верховна Рада ухвалила в цілому проект постанови про звернення українського парламенту до провідних міжнародних організацій та об’єднань, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо засудження порушень прав і свобод кримськотатарського народу на тимчасово окупованій території АР Крим, де окупаційна влада Російської Федерації має намір заборонити Меджліс та визнати його екстремістською організацією.

За відповідну постанову проголосували 233 народних депутата.

Зокрема, Верховна Ради звернулася до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ тощо.

Ініціатор постанови, представник фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський, виступаючи з парламентської трибуни перед голосуванням, повідомив, що наразі в Криму триває розгляд кримінальної справи про заборону Меджлісу, порушеної за заявою так званого «генпрокурора» Криму Наталії Поклонської.

За його словами, вирок про заборону Меджлісу та визнання його екстремістською організацією стосуватиметься не лише його членів, але й всього кримськотатарського народу та всіх тих, хто відкрито підтримує кримських татар.

«Весь народ, а не виключно 33 члени Меджлісу, стануть співучасниками злочину. Навіть ми всі, які тут присутні, будемо злочинцями згідного з цим вироком. А окремі наші колеги -  народні депутати, такі як Рефат Чубаров та Мустафа Джемілєв, безпосередньо фігурують в заяві Поклонської», - підкреслив він.

Водночас представник фракції «Народний фронт» нагадав, що Крим був, є і буде українським.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua