Верховний Суд хоче залишити старі корупційні схеми в судах, - Леонід Ємець (відео)
вівторок, 4 жовтня 2016, 13:24

Фракція "Народний фронт" вважає оскарження Верховним Судом у Конституційному Суді судової реформи спробою залишити старі корупційні схеми в українських судах.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець на брифінгу в парламенті.

Як відомо, ВСУ просить визнати неконституційними положення нової редакції закону "Про судоустрій і статус суддів", згідно з якими вищі спецсуди і діючий Верховний суд ліквідуються і замість них створюється новий Верховний суд з 5 касаційними палатами.

"Аргументація, яку вони висловили, а саме те, що "ліквідація судів знаходиться у відповідальності президента, і Верховна Рада не мала повноважень ліквідовувати Вищий господарський та Вищий адміністративний суди України" - абсолютно суперечить тексту Конституції України. Бо саме там записано, що саме законом визначається можливість існування вищих спеціалізованих судів. Що ВР і зробила, ліквідувавши вищі спеціалізовані суди", - прокоментував звернення суддів Ємець.

Народний депутат підкреслив, що в Україні є єдиний законодавчий орган, і саме він має право визначати долю спеціалізованих судів.

"Тут немає жодного порушення закону, певне, що судді ВСУ абсолютно свідомі цього, але все одно роблять звернення до Конституційного суду з метою оскарження судової реформи. Певен, що все це сталося через те, що судді нездатні до самоочищення, вони нездатні жити по-новому", - наголосив Ємець.

"Тому "Народний фронт" чітко висловлює свою позицію - ми не сприймаємо спроби знищити судову реформу, як таку, що вимагає український народ від влади в особі президента, який вніс цей законопроект до парламенту, в особі Верховної Ради, що голосувала цю реформу, та і в особі суддів, які мали підтримати цю реформу і показати українському народу, що судді здатні працювати за стандартами справедливого судочинства і закону. Натомість ми бачимо, що судді намагаються уникнути європейських стандартів та скасувати судову реформу", - резюмував народний депутат.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua