Вибухи на складах боєприпасів під Харковом можуть бути диверсією, яка вигідна Росії, - Юрій Береза (відео)
четвер, 23 березня 2017, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони збереться на позачергове засідання з приводу вибухів на базі боєприпасів у Балаклії під Харковом.

Про це повідомив член Комітету, заступник керівника фракції “Народний фронт” Юрій Береза в інтерв'ю журналістам.

Він нагадав, що рік тому відбулися атаки за допомогою безпілотників на склади боєприпасів 93-ї та 94-ї бригад.

Зараз ми зберемо, я думаю, позачерговий Комітет з питань національної безпеки і оборони і обговоримо там це питання. Мої дані говорять все ж таки більше про диверсію”, - заявив він.

Народний депутат зауважив, що на даний момент усі обставини цієї події не відомі, тому остаточні висновки робити зарано.

У той же час, на думку Юрія Берези, щодо цієї ситуації мають звітувати посадові особи Генерального штабу.

Які перевірки були проведені військовим прокурором за рік? Що було зроблено, щоб не допустити цього? Хто цього не зробив — відповідальність буде”, - підкреслив парламентар.

У свою чергу інший представник фракції, радник міністра МВС Антон Геращенко повідомив, що наразі розглядається кілька версій, серед яких — диверсія та необережне поводження з боєприпасами. На думку парламентаря, у разі підтвердження диверсії, ці події, безперечно, вигідні державі-агресору Російській Федерації.

Крім того він наголосив, що ця трагедія має привернути увагу суспільства до такої важливої проблеми, як відсутність в Україні заводів з виробництва боєприпасів. Як відомо, єдиний завод з виробництва набоїв знаходився у Луганську, але він був захоплений у травні 2014 року, а все устаткування було вивезене до Росії.

В Україні за три роки війни з Росією не побудовано жодного заводу, який би виробляв набої, міни, снаряди для реактивних систем залпового вогню. Нічого!”, - обурився він, додавши, що боєприпаси, які зберігаються в Україні, були вироблені ще за часів СРСР чи вивезені зі Східної Європи.

Якщо зараз Прем'єр-міністр України не візьме на себе лідерство у питанні виділення коштів, зокрема з резервного фонду, на побудову в Україні заводів з виробництва набоїв, снарядів, мін, то нам через кілька років не буде з чим воювати. Для того, щоб наші солдати та офіцери точно влучали у ціль, вони повинні мати запас боєприпасів для тренувань та необмежений запас боєприпасів у випадку широкомасштабних військових дій”, - наголосив Антон Геращенко.

Як повідомив народний депутат, на складах під Харковом зберігається 175 тис. тонн боєприпасів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua