Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Завдання української делегації - створити хвилю підтримки України (відео)
четвер, 9 лютого 2017, 14:41

Завдання української делегації в ПАРЄ - створити хвилю підтримки України, яка переконає тих, хто ще не визначився зі своєю позицією, оскільки вплив Російської Федерації в Асамблеї через окремих депутатів до сих пір достатньо відчутний.

Про заявив віце-президент Парламентської асамблеї ради Європи, представник фракції “Народний фронт” Георгій Логвинський в інтерв'ю журналістам, коментуючи результати січневої сесії ПАРЄ.

“Є депутати, які підтримують нас в ПАРЄ, є люди, які підтримують Росію, але є й ті, які не визначилися і вони йдуть разом за хвилею. От наше завдання — запустити цю хвилю, і тоді вони підуть разом з нами. От так і будується політика на міжнародній арені”, - заявив він.

Георгій Логвинський нагадав при цьому, що “ПАРЄ — це орган, який видає документи, що кладуться на столи 47 президентів, прем'єр-міністрів та керівників парламентів як країн Європейського Союзу, так і інших сусідніх країн.

“ПАРЄ — це основа геополітичної думки усієї Європи, тому кожен документ є дуже важливим”, - додав він.

У зав'язку з цим віце-президент ПАРЄ повідомив, що вже зараз члени Асамблеї готують документи, які будуть розглядатися на наступних сесіях. Наприклад, на такі теми як права кримськотатарського народу на окупованих територіях та їх порушення, порушення на Донбасі тощо.

“Відповідно, наше завдання — щоб Україна завжди залишалася на порядку денному. Повірте, європейцям ми набридли. У них є пропозиції від Російської Федерації з мільярдними сумами для того, щоб забути про Україну. У них є страх, який спонукає їх стояти подалі від проблем. Це така європейська, часто, тактика. Вони не відчувають на собі, що ми захищаємо їх на нашому кордоні. На цьому і був побудований мій виступ”, - наголосив Георгій Логвинський.

Як розповів представник фракції “Народний фронт”, у своєму виступі в ПАРЄ він також наголосив на тих реформах, які вже здійснила Україна і які планує зробити.

“Національна поліція, довіра до якої збільшилася з 4-х до 86%... Ми відкрили реєстри, у нас найбільш жорстке у всій Європі антикорупційне законодавство. У нас зроблені реформи в галузі децентралізації. І у своїй доповіді я сказав: “Ми могли б зробити набагато більше, але у нас йде війна на нашій території. І нам було б набагато легше, якби ви виконали Будапештський меморандум, щоб ваші солдати і ваше новітнє захисне озброєння стояло б на наших кордонах, тоді б ми знали, що у нас є більше можливостей розвиватися”, - розповів Георгій Логвинський.

Разом з тим парламентар вважає, що Україна сьогодні має величезний потенціал, і тут створено багато фундаментальних умов для залучення інвестицій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua