Від дефолту України виграє Росія - Арсеній Яценюк
четвер, 19 березня 2020, 22:34

 

«Якщо влада йде до дефолту України, то в першу чергу збанкрутує сама влада», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у ток-шоу «ПолітКлуб Віталія Портникова» на телеканалі Еспресо.TV 19 березня.

«Казкарі розповідають, що нас врятує, - врятує дефолт. Він врятує тільки тих, які хочуть дефолту. А дефолту хочуть ті, які винні державі. І від дефолту так само виграють росіяни або ОПЗЖ імені Медведчука», - наголосив він.

Дефолт, підкреслив Арсеній Яценюк, «буде доказом того, що українська держава не відбулася як держава»: «Це виключно на руку ворогам України».

«Я вже не кажу про те, що від дефолту будуть потерпати всі громадяни. Це буде безробіття вже не сотні тисяч, а мільйони. А курс - 50, 100, 150», - сказав він.

Лідер НФ нагадав про 1990-ті роки, коли цінники змінювалися кожну годину, а інфляція була біля 18 тисяч відсотків: «Цього допустити не можна».

«Для того, щоб не було дефолту, влада повинна завершити переговори з МВФ», - підкреслив він, нагадавши, що Міжнародний валютний фонд оголосив про готовність виділити пакет допомоги в 1 трильйон доларів для подолання кризи через пандемію.

Влада повинна добитися допомоги від МВФ до кінця поточного року: «Програму з 5,5 мільярдів доларів треба збільшити хоча би до 10 мільярдів доларів. Вони це в стані зробити і прийняти відповідні закони», - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua