Відкриті виборчі списки якісно змінять парламент, – Леонід Ємець (відео)
вівторок, 7 листопада 2017, 11:56

Голосування за виборче законодавство, яке передбачає формування відкритих виборчих списків, продемонструє громадянам, наскільки депутати виконують свої передвиборчі обіцянки.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", співавтор законопроекту Леонід Ємець під час виступу з парламентської трибуни.

"Сьогодні не стоїть питання, чи приймати нам закон про відкриті виборчі списки. Всі політичні сили, представлені в цьому парламенті, ідучи на вибори, обіцяли громадянам ухвалити, в тому числі, закон про вибори за відкритими списками. Питання стоїть іншим чином – чи виконувати цю обіцянку, чи знову обдурити громадян, не проголосувавши за відповідний закон", – наголосив депутат.

"Відповідь буде дана дуже швидко, і кожен український виборець отримає можливість побачити, хто і як виконує свої передвиборчі обіцянки", – додав він.

За словами представника "Народного фронту", запропонований законопроект повністю відповідає вимогам відкритих виборчих списків, прибираючи ті негативні складові у виборчому законодавстві, які там існують сьогодні, а саме – можливість купувати голоси виборців, купувати місця в парламенті через домовленість із керівництвом політичних сил і таке інше.

"Вимогою українського народу було брати безпосередню участь у визначенні кандидата-переможця від тієї чи іншої політичної сили, і саме цю можливість буде надано завдяки ухваленню закону про відкриті виборчі списки", – заявив Леонід Ємець.

"Шановні колеги, ви обіцяли громадянам надати їм можливість власними голосами обирати, хто саме має бути їхнім представником у парламенті. І зараз ви матимете можливість продемонструвати, наскільки відповідально ви ставитесь до своїх обіцянок, даних у передвиборчих програмах", – звернувся він до депутатів.

За його словами, законопроект повністю відповідає вимогам відкритих виборчих списків, він внесений до парламенту, пройшов розгляд комітету і зараз пропонується на голосування.

"Настав той момент, коли кожен український громадянин побачить, наскільки народні депутати відповідально ставляться до своїх обов’язків, а українська держава нарешті має можливість отримати систему відкритих виборчих списків, яка якісно змінить підхід до формування й роботи наступного парламенту", – підсумував Леонід Ємець.

Парламент 226-ма голосами підтримав у першому читанні проект Виборчого кодексу України, розроблений членами фракції "Народний фронт" Леонідом Ємцем і Андрієм Парубієм.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua