Видобуток бурштину має контролюватися державою, - Вадим Кривенко (відео)
п’ятниця, 8 липня 2016, 11:49

Уряд має розробити програму з легалізації видобутку бурштину, працевлаштуванню місцевих мешканців та приведення понівечених лісів у нормальних стан.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко у коментарях журналістам.

"Фракція "Народний фронт" підтримує рішучі дії правоохоронців щодо припинення розкрадання державних надр, припинення корупційних дій та злочинних схем. Як представник Житомирщини, сподіваюсь, що такі ж рішучі дії, як на Рівненщині, будуть проведені і у нас", - сказав Кривенко.

Народний депутат наголосив на необхідності розробки парламентом механізму, за яким видобуток бурштину може бути продовжений, але під контролем держави.

"На наступному тижні планується засідання кількох робочих груп при Міністерстві економічного розвитку, Міністерстві екології. Є певні напрацювання. Наша позиція наступна: видобуток бурштину має контролюватися державою. Тоді не буде корупції, бандитизму і не будуть гинути люди, які там працюють", - сказав Кривенко.

У той же час він наголосив, що колишні видобувачі бурштину - місцеві мешканці - мають бути залучені до цього процесу, легально працювати та отримувати зарплату і бути захищеними від бандитів.

"Ще дуже важливо, аби отримані кошти були спрямовані до бюджетів та вирішувати проблеми екології. Лише потім ця проблема відійде в минуле і ми матимемо потужну статтю доходів", - резюмував представник "Народного фронту".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua