Арсеній Яценюк: Відповідь на нові енергетичні тарифи - надання субсидій для громадян (відео)
п’ятниця, 26 червня 2015, 17:05

Уряд виділив із бюджету 24,5 мільярда гривень на фінансування субсидій. Відповідальність кожного глави ОДА і РДА та органів місцевого самоврядування – донести кошти до кожної сім'ї, яка цього потребує, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 26 червня, під час селекторної наради з головами ОДА з питань виконання заходів із енергоефективності.

«Усі байки про те, що можна зменшити тарифи, - це ніщо інше, як потуги перед муніципальними виборами. Це брехня. Рівень тарифів ще поки що дуже далекий від ринку, 200 кубічних метрів газу соціальної норми вартують тільки 50% від ринкової вартості, а інші 50% - компенсує держава», - наголосив він.

Відповіддю на нові енергетичні тарифи, за словами Арсенія Яценюка, повинні бути субсидії для населення: «Це відповідальність персонально кожного глави адміністрації, обласної і районної, це так само відповідальність органів місцевого самоврядування, мерів міст - щодо невідкладного оформлення субсидій всім, хто це потребує».

«Багатих ми припинили дотувати, тепер треба допомагати бідним. Людина, в якої не вистачає доходу, щоби заплатити за платіжкою житлово-комунальних послуг, має отримати від держави компенсацію», - додав він.

Глава Уряду нагадав, що в бюджеті на фінансування субсидій передбачено 24,5 мільярда гривень. 

Він звернувся до керівників ОДА: «Ваше завдання – донести цю субсидію до громадян країни. Якщо ви думаєте, що можна буде показувати пальцем на Київ, - нічого не вийде. Це відповідальність в цілому всієї влади, у тому числі органів місцевого самоврядування. Бюджет знайшов гроші, чим заплатити, ваше завдання – донести ці гроші до кожної сім'ї, яка цього потребує».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua