Відродження економіки починається з відновлення дорожньої інфраструктури, - Володимир Омелян (відео)
середа, 22 березня 2017, 13:09

Міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян зазначив, що дорожня галузь вимагає значного та вчасного фінансування.

Про це заявив він сьогодні під час засідання Уряду.

«Ми маємо сумний факт, що за десятки років фактично 95 % доріг не придатні для експлуатації, не відповідають нормативним вимогам. У цьому році ми вже спрямували 2 млрд. грн. на подолання ямковості. Вже оголошено 440 тендерів на закупівлю робіт, товарів та послуг, з яких 148 - на виконання робіт з поточного та середнього ремонту», - зазначив він.

За словами міністра, основні роботи розпочнуться з кінця березня - на початку квітня.

«Вже розпочато роботи на п’ятнадцяти об’єктах у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській та Чернівецькій областях», - зазначив він, водночас звернувши увагу на надзвичайно болюче питання фінансування даної галузі.

«Тут якраз магія не працює, а працюють тільки гроші, належна техніка, належні умови роботи. В минулому році, незважаючи на те, що було задекларовано близько 20 млрд. грн., ми отримали лише 10 млрд. грн. на відновлення доріг», - наголосив Омелян.

«В цьому році, я сподіваюсь, за підтримки Прем’єр-міністра та Уряду, нам вдасться отримати додаткових 15 млрд. грн. Дуже важливим також є Закон про Дорожній Фонд, який було прийнято 2016 року. І з 2018 року ми будемо мати стабільне, ритмічне фінансування дорожньої галузі», - сказав міністр.

Окремо очільник Мінінфраструктури  зупинився на питанні контролю якості дорожніх робіт: «Це серйозне питання. Мені приємно, що фактично абсолютна більшість доріг, які були відремонтовані в минулому році капітальним чином, витримали зиму, в них є гарантія від 5 до 10 років, залежно від типу ремонту. І я сподіваюся, що всі дороги, які ми будемо ремонтувати чи будувати, експлуатуватимуться без проблем».

«Для того, щоб забезпечити цей процес, ми вже запровадили за підтримки уряду Великої Британії незалежний контроль якості CoST, який дає абсолютно незалежну оцінку по всіх напрямках робіт по всій Україні, і це один із індикаторів, який використовують і посадовці, і автодорожники у своїй роботі. Окрім цього, з цього року ми запустили систему FIDIC в пілотному режимі, вона синхронно запрацює разом із Дорожнім Фондом і децентралізацією Укравтодору з 01 січня 2018 року», - нагадав Володимир Омелян.

 

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua