Виконання угоди про асоціацію Україна-ЄС в частині екології, - пріоритет міністра екології Остапа Семерака
четвер, 14 квітня 2016, 18:04

Новообраний міністр екології та природних ресурсів, представник фракції "Народний фронт" Остап Семерак заявив, що на своїй посаді він, перш за все, виконуватиме пункти Порядку денного Угоди про асоціацію України з ЄС в частині екології, який був затверджений Урядом на чолі з Арсенієм Яценюком, та продовжуватиме попередній курс реформ.

Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам після призначення.

Як повідомив Остап Семерак, одним з його першочергових завдань у міністерстві буде формування ефективної команди та вирішення численних проблем, які накопичилися за час відсутності міністра екології.

"Для мене є важливим змінити самі принципів ведення політики. На жаль, міністерство, яке я сьогодні очолив, має не дуже добру славу: славу непрозорих корумпованих рішень. І це є перший виклик, який стоїть переді мною як представником цього Уряду та членом команди "Народного фронту". Тому я буду, перш за все, фокусуватися на формуванні чітких, прозорих і зрозумілих правил роботи нашого міністерства та всіх структур, які нам підпорядковані", - сказав він.

Крім того, Остап Семерак наголосив, що одним із важливих пріоритетів його роботи буде гармонізація та інтеграція українського законодавства (в частині екології та управління природними ресурсами) до права та стандартів Європейського Союзу.

"Майже половина пунктів Порядку денного Угоди про асоціацію України з ЄС, який був затверджений попереднім Урядом на чолі з Арсенієм Яценюком та нашими партнерами з Єврокомісії, стосується якраз реформування управління природними ресурсами та екологічною ситуацією", - зауважив міністр.

За словами Семерака, виконання цих пунктів є великим фінансовим джерелом для української економіки та Уряду в питаннях виконання біосферних, кліматичних програм та проектів з енергозбереження.

Крім того, за словами нового міністра екології, серед його пріоритетних завдань – встановлення прозорих правил на ринку поводження з відходами, контроль за шкідливими викидами промисловості, а також перетворення Чорнобильської зони відчуження зі "зони трагедії на територію змін та полігон для нових біологічних, наукових та  інжинірингових досліджень".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua