Віктор Єленський: Агресія Росії проти України – це замах на цінності, які сповідують всі великі релігії світу
субота, 27 лютого 2016, 16:01

Агресія з боку Російської Федерації проти України не лише підірвала основи міжнародного права, угоди про мир і дружбу, підписані між Києвом та Москвою, і гарантії територіальної цілісності, які дали Україні великі держави в обмін на відмову від ядерного арсеналу. Російська агресія стала колосальним ударом по цінностях, які сповідують всі великі релігії світу.

Про це заявив член парламентської фракції «Народний фронт» Віктор Єленський на Міжнародній конференції «Звертаючись до критичних викликів нашого часу: роль урядів, громадянського суспільства та релігійних організацій» (Сеул, Республіка Корея), в якій взяли участь понад 140 парламентарів з 60 країн світу.

Єленський наголосив, що «люди віри в усіх куточках світу повинні піднести свій голос проти глобального замаху на людську безпеку, гідність і свободу».

«Ця агресія супроводжується жорстоким і брутальним придушенням також і релігійної свободи – цієї першої з міжнародно визнаних людських свобод. Католики і мусульмани, протестанти і українські православні у незаконно анексованому Криму і в окупованих районах Донбасу піддаються постійним утискам, викраденням і тортурам. Священнослужителів кидають у підвали і вбивають, у відібраних молитовних будинках влаштовують казарми і тренувальні центри, де вчать вбивати», - сказав він.

Віктор Єленський закликав учасників конференції звернутися до своїх народів, парламентів та урядів і «чітко визначити корінь зла, назвавши агресію агресією; не загравати з агресором, а зупинити його і не допустити розростання катастрофи; сконсолідувати зусилля релігійних лідерів і організацій, заснованих на ґрунті віровизнання проти тероризму і екстремізму, які прикриваються релігійною риторикою, де б це не відбувалось – на Донбасі чи на Близькому Сході, в Африці чи Центральній Азії». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua