Віктор Єленський про повернення Росії в ПАРЄ: Ми не будемо сидіти в одному залі з натхненниками вбивств
вівторок, 25 червня 2019, 13:23

Повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи - це удар по європейських цінностях, демократії, свободі і правах людини.

Про це заявив член української делегації в ПАРЄ, представник фракції "Народний фронт" Віктор Єленський.

"Сьогодні вранці закінчилося голосування в Парламентській асамблеї Ради Європи, яке, по суті справи, повернуло в її склад російську делегацію. Це удар по європейських цінностях, по демократії, свободі і правах людини. Це наруга над пам'яттю загиблих в російсько-українській і російсько-грузинській війнах, закатованих правозахисників, над долею заручників у російських тюрмах", - наголосив він.

Єленський підкреслив, що Росія не тільки не виконала жодної резолюції ПАРЄ, але й відкрито обіцяє ніколи їх не виконувати.

"Ті, хто голосував за повернення Росії, нестимуть відповідальність за сльози, кров і вкрадену долю людей на окупованих територіях", - сказав він.

Він подякував депутатам Великобританії, Грузії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Швеції за їх "громадянську позицію і непоступливість злу".

"Ми не можемо сидіти в залі з натхненниками вбивств і "кавалерами" медалей за загарбання Криму. Тому українська делегація припиняє роботу в цій сесії ПАРЄ, за винятком голосування щодо повноважень російської делегації, по поверненню в Київ ініціюємо питання перед Президентом і Верховною Радою про подальшу участь України в статутних органах Ради Європи. Ми продовжуємо боротися", - резюмував Віктор Єленський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua