Віктор Єленський: Законопроект про зміну релігійними громадами підпорядкованості дозволить вибирати єпархію (відео)
четвер, 17 січня 2019, 10:56

Оновлена редакція законопроекту (№4128) про зміну релігійними громадами підлеглості, яку парламентський комітет з питань культури та духовності затвердив на своєму засіданні, передбачає, що громада може ухвалити таке рішення 2/3 учасників повноважних зборів громади.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", голова профільного підкомітету Віктор Єленський журналістам.

«Все це здійснюється шляхом внесення змін до статуту. У кожної громади є статут, і там написано, що ця громада належить до такої громади, такої церкви. На церковних зборах громади вносять зміни і йдеться про те, що ми - дві третини нас, хочемо належати до такої єпархії, такої церкви», - пояснив народний депутат.

Віктор Єленський зазначив, що попри перекручування та інсинуації окремих політиків, «це не політичний закон, це закон, який може бути ухвалений на реалізацію права громади змінити свою підлеглість».

«Таке право у неї є, але часом для неї це видається неможливим», - зауважив він.

 «Друге. Держава не може прописати процес переходу у такий спосіб, як це здійснюється для акціонерного товариства чи господарюючого об’єкта, бо це є релігійна громада, автономію якої держава поважає. Тому тут постійно іде посилання на статут релігійної громади», - сказав Віктор Єленський.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua