Вікторія Сюмар: Комітет з питань свободи слова ініціюватиме законопроект щодо запобігання монополізації медіапростору (відео)
четвер, 11 червня 2015, 15:57

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики ініціюватиме новий законопроект щодо запобігання монополізації медіапростору в Україні.

Про це повідомила голова комітету, заступник голови парламентської фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар під час Міжнародної конференції з питань впровадження ефективного механізму для прозорості медіавласності в Україні.

Вона зазначила, що ця ідея виникла під час обговорення на конференції найбільш проблемних питань інформаційної сфери України, зокрема зосередження значного медіаресурсу в руках кількох олігархів.

«Це обговорення наштовхнуло мене на думку, що ми маємо розробити новий закон про концентрацію медіа як на вертикальному, так і на горизонтальному рівнях», - сказала голова комітету.

При цьому Вікторія Сюмар зазначила, що з цією метою варто врахувати італійський та грузинський досвід.

Вона додала, що як голова профільного комітету ініціюватиме зустріч з головою Антимонопольного комітету України для обговорення деталей майбутнього законопроекту.

«Свого часу, коли в Грузії почалася ця реформа, я їм казала: ви ніколи цього не зробите, тому що спротив буде шалений. Скажу відверто, в них вийшло зробити те, що здавалося абсолютно неймовірним», - підкреслила Сюмар.

«Сьогодні там є цілі сайти, де показано, скільки заробляють ЗМІ і скільки вони витрачають. Тому зараз я маю віру, що ми так само це зробимо: починаючи від прозорості власності, продовжуючи прозорістю фінансування і закінчуючи концентрацією ЗМІ», - резюмувала голова комітету.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua